Managementul timpului nu înseamnă perfecțiune

La o primă vedere, managementul timpului ar putea însemna o viață organizată perfect, în care fiecare aspect să fie așezat la locul lui și în care totul se întâmplă conform unui plan prestabilit.

Din experiența mea cu utilizarea acestui instrument, organizarea timpului conform celor patru principii de managementul timpului înseamnă a ști să faci față provocărilor și să te bucuri de viață exact datorită imperfecțiunilor pe care aceasta ți le scoate în cale.

De multe ori există percepția că a implementa managementul timpului te transformă într-un robot, care execută acțiuni conform unui planificări de la care nu are voie să se abată. Probabil că din exterior o astfel de viață pare perfectă sau mai bine zis ireală pentru oamenii obișnuiți.

În realitate, așa cum văd eu, un bun management al timpului înseamnă să trăiești viața ca pe un șir de evenimente, să îți alegi provocările și să urmărești atingerea obiectivelor, lăsând timp pentru a fi surprins de toate dimensiunile pe care aceasta le are.

 

Nu căuta perfecțiunea

Agenda perfectă nu există, viața fără provocări nu există, crizele, urgențele și eșecurile sunt parte din viața noastră personală și profesională.

De câțiva ani, în fiecare duminică după-amiază îmi definitivez agenda săptămânală plecând de la prioritățile pe care le am într-o anumită perioadă de timp.

Există deja în agendă activități anterior programate, evenimente de networking, workshop-uri, întâlniri prestabilite, unele cu multe săptămâni înainte. Duminică după-amiaza rafinez programul pentru zilele următoare, adaug intervale orare și activități care se pliază pe obiectivele mele din săptămâna următoare. În acest fel îmi setez mental activitățile de toată săptămâna.

Și pentru că perfecțiunea nu există (am învățat această lecție plătind un preț), știu să fac loc pentru neprevăzut în agenda mea. Schimbarea esențială în a trăi viața după principiile de managementul timpului este că neprevăzutul vine acum cu oportunități sau cel puțin știu să le identific inclusiv în mijlocul urgențelor și crizelor care apar (din ce în ce mai rar și de mai mică intensitate).

 

Urmează prioritățile și caută echilibrul

A fi profesionist și a onora activitățile și acțiunile pe care le-ai asumat față de clienți, angajați, furnizori, colaboratori, parteneri etc. este o dovadă a maturității personale și profesionale, o necesitate în lumea contemporană, iar această calitate, aș îndrăzni să spun, este din ce în ce mai rar de găsit. Bineînțeles că este nevoie de a gândi și oferi produse și servicii care să ofere clienților o experiență inedită, unică și memorabilă. Pe de altă parte există tendința de a aglomera agenda atât de mult încât nu poți livra tot ce ți-ai planificat. Ți s-a întâmplat să cauți perfecțiunea și să nu reușești să livrezi la timp, să aștepți prea mult sau să renunți la o anumită acțiune pentru că nu a fost totul exact așa cum ți-ai dorit?

A fi profesionist nu exclude nevoia de a urmări propriile valori și de a cunoaște în orice moment care sunt prioritățile zilei, perioadei, care sunt obiectivele pe care le ai pentru a avea o viață împlinită. Perfecțiunea nu există, așa că provocările pe care le ai, eșecurile tale (care mai devreme sau mai târziu pot apărea) s-ar putea să deschidă calea spre noi oportunități de dezvoltare a unui nou produs sau serviciu, respectiv a dezvoltării personale. Chiar și profesioniștii fac greșeli și omit anumite aspecte în activitatea pe care o desfășoară.

 

Managementul timpului este instrumentul

Managementul timpului este instrumentul prin care îți poți planifica și #simplificaviataprofesionala și personală, fără să cazi în patima perfecționismului, livrând în același timp calitate și fiind profesionist.

Managementul timpului pleacă de a stabili prioritățile în funcție de valorile tale, iar atunci când, pe lângă cantitatea impresionantă de informații și know-how pe care le deții, înțelegi cum să folosești și intuiția, te asigur că viața ta va arăta exact așa cum ai nevoie din toate perspectivele.

Un curs de Managementul timpului, ca cel pe care îl propun, deschide calea spre a stabili o agendă care să urmărească profesionalismul fără însă a deveni dureros de perfecționist.

Hai să ne cunoaștem!

Contactează-ne acum (+40) 728 233 329

Construiește un viitor de succes alături de noi!