Despre atelier

Comunicarea cu rezultate este o necesitate atât în mediul de afaceri cât și în viața personală

Consideri că relațiile profesionale și personale se vor îmbunătăți de la sine dacă vei continua cu stilul actual de comunicare?

Uneori se întâmplă să constați că pur și simplu nu ai reușit să te faci înțeles sau că ceea ce ai exprimat nu corespunde cu ceea ce ai vrut, de fapt, să transmiți către colegi, subalterni, membrii ai familiei sau prieteni. Neînțelegerile din mediul de afaceri și din viața personală pleacă de foarte multe ori de la o comunicare verbală și/sau nonverbală insuficient de bine dezvoltată. Mai mult, indiferent cât de bine comunici, acest capitol al vieții poate și ar fi bine să fie îmbunătățit în permanență. De asemenea, avem nevoie să îi înțelegem mai bine pe ceilalți, să avem o altă perspectivă prin prisma căreia să decodificăm mesajele verbale și nonverbale pe care le recepționăm din mediul în care ne desfășurăm activitatea.

De unde ideea acestui workshop?

În activitatea de consultanță desfășurată și sesiunile de training susținute, de extrem de multe ori am constatat că până și cel mai mic pas în direcția îmbunătățirii comunicării aduce rezultate notabile în rândul echipelor, în dezvoltarea oamenilor și a afacerilor și, într-un final, în creșterea cifrei de afaceri și a profitului.

Oamenii care stăpânesc arta comunicării se integrează mult mai bine în societate, au o stimă de sine crescută și obțin rezultate fără efort. Chiar așa, ați întâlnit firme de succes care cresc constant și în care comunicarea, sub toate aspectele ei (între membrii echipei, cu partenerii de afaceri și clienții), lasă de dorit? Cum comunică oamenii pe care îi admirați și care vă inspiră încredere? Din experiența noastră, oamenii care comunică eficient și cu autenticitate sunt întotdeauna mai apreciați în viața profesională și cea personală.

Din preocuparea comună pentru dezvoltarea oamenilor și găsirea soluțiilor pentru a îmbunătăți permanent comunicarea, noi, Cătălina Duțu, consultant în afaceri, trainer, de profesie economist și absolventă a unui program internațional de Executive MBA, și Filip Ristovski, actor și lector universitar doctor, profesor de artă teatrală la Universitatea de Muzică am realizat acest workshop care îmbină extrem de practic și interactiv comunicarea verbală și nonverbală.

Pentru cine este atelierul de managementul timpului?

Atelierul este pentru tine dacă:

  • celor care vor să perfecționeze comunicarea autentică fără a-i deranja pe ceilalți;

  • celor care vor să decodifice mai bine mesajele verbale și nonverbale venite de la persoanele cu care interacționează;
  • celor care știu că o comunicare ineficientă are un impact negativ în afaceri și în relații de orice natură;

  • celor aflați într-un proces continuu de transformare și dezvoltare personală. 

Atelierul NU ESTE pentru tine dacă:

  • celor care sunt mulțumiți și împliniți de modalitatea în care comunică;
  • experților în comunicare;

  • celor care acceptă stresul ca parte din normalitate și nu vor să audă de organizarea eficientă a timpului;

  • celor care nu sunt interesați să înțeleagă cum pot să comunice mai bine verbal și nonverbal.

Concret, ce conține programul de managementul timpului?

Nivelul actual de comunicare (Cătălina și Filip)

Printr-un exercițiu practic, distractiv și antrenant stabilim care este punctul de plecare în ceea ce privește modalitatea în care comunică participanții, respectiv nivelul de înțelegere a mesajelor celorlalți.

Comunicarea verbală (Cătălina)

Suntem cu toții diferiți, ceea ce este foarte bine! Cu toate acestea avem nevoie să ne înțelegem pe noi și nevoile noastre de a recepționa mesaje sub o anumită formă de la cei din jurul nostru.

De asemenea, în funcție de tipologia umană a interlocutorilor putem construi mesaje care să își atingă ținta, care să convingă și să consolideze relațiile cu persoanele importante din viața noastră.

Comunicarea nonverbală (Filip)

De foarte multe ori nu reușim să exprimăm, prin limbajul corpului, ceea ce gândim, respectiv ceea ce spunem. De asemenea, uneori, decodificăm eronat ceea ce ne transmit ceilalți.

Exercițiile practice, care te scot din zona de confort într-un mod interactiv și plăcut, sunt alese în așa fel încât să crească încrederea în a exprima cu autenticitate tot ceea ce este necesar pentru o comunicare asumată.

Joc de roluri (Cătălina și Filip)

Desigur, la final, este important să îmbinăm cele două modalități de comunicare, cea verbală și cea nonverbală. Am conceput un joc de roluri, la fel de provocator, interesant și util în cadrul căruia  participanții au ocazia să pună în practică tot ceea ce au aflat pe parcursul atelierelor precedente.

Ce ne diferențiază față de alte workshop-uri similare?

Cătălina Duțu, EMBA & Filip Ristovski, PHD

Obiectivul nostru este acela de a crea o experiență memorabilă, cea mai bună modalitate prin care putem păstra cu noi informațiile utile dobândite, de a obține rezultate.

Promitem că totul se va desfășura cu zâmbete și voie bună. Teama de comunicare sau reticența în a exprima ceea ce simțim și este relevant poate și va fi învinsă.

Am inclus mai multe surprize, despre care ne abținem cu greu să oferim detalii.

De asemenea, pentru că acest workshop se desfășoară pe parcursul unei întregi zile, este inclusă masa de prânz.

Lasă-ne să te convingem că acest seminar ți se potrivește și că îți va aduce beneficii și un plus de valoare!

Noi, Cătălina și Filip, te așteptăm cu drag!