Aplicații pentru managementul banilor

Calitatea vieții, tânjim după ea, luptăm pentru ea, uneori ne plângem de ea. La fel și cu banii. Îi dorim, ne zbatem pentru ei. Adevărul este altul. O spun cu fiecare ocazie pe care o am, de modalitatea în care îți gestionezi banii depinde foarte mult calitatea vieții pe care o ai. Punctul de plecare este să ai un buget planificat conform nevoilor tale personale sau de familie. Execuția bugetului (adică în ce măsură cheltuielile făcute pentru anumite capitole respectă ce ai planificat) este bine să o urmărești cel puțin o dată pe lună sau ori de câte ori este necesar pentru a te asigura că poți redresa situația.

Despre modalitatea în care să construiești un buget am vorbit în acest articol. Tot de acolo poți descărca și un draft de buget pe care îl poți personaliza în funcție de particularitățile tale cu minime cunoștințe de Excel.

Pentru a vedea în orice moment cât anume ai cheltuit din suma alocată pentru un anumit capitol este foarte important să notezi tot ceea ce cheltuiești pe capitole.

 
 

La ce folosesc aplicațiile de managementul banilor

În tumultul vieții este destul de complicat să ții minte tot ce ai cheltuit într-o zi sau o anumită perioadă de timp. Ar fi complicat și nu tocmai practic, să notezi din amintiri, când îți aduci aminte și ce îți aduci aminte, nu-i așa?

Așa că de ce să nu folosim tehnologia și să apelăm la aplicațiile dezvoltate exact cu scopul de a ne ușura misiunea?

Am testat de-a lungul timpului mai multe aplicații de managementul banilor, atât pentru uzul personal și al familiei, cât și pentru a vorbi despre acestea cursanților mei de la cursul de Managementul banilor.

Pentru cea mai mare parte a acestora există o versiune free pentru un minim de caracteristici și o taxă lunară pentru și mai multe posibilități. Evident că evaluarea este subiectivă, depinde foarte mult de nevoile fiecăruia, din această cauză sunt atât de multe aplicații la dispoziția utilizatorilor.

Dacă folosești pentru prima oară o astfel de aplicație, ar fi bine ca pentru primele 2-3 luni să testezi mai multe simultan pentru a identifica aplicația cea mai potrivită pentru tine.

Important este că la toate aceste aplicații, capitolele de venituri și cheltuieli pot fi personalizate, iar acestea pot fi copie fidelă a capitolelor din propriul buget.

 

5 aplicații pentru managementul banilor

În cele ce urmează îți propun 5 aplicații pe care le-am selectat după ușurința în utilizare și numărul de caracteristici pentru variantele free. Toate acestea pot fi descărcate atât în varianta iOS cât și Android. Unele dintre variante de aplicații se găsesc în limba engleză, sunt necesare cunoștințe minime de engleză. Chiar dacă nu ești cunoscător al limbii engleze, poți traduce inițial termenii pe care nu îi cunoști. Apoi vei ști ce reprezintă fiecare dintre aceștia.

Menționez că ordinea în care sunt prezentate este aleatorie.

 

1. Aplicația SPENDING TRACKER.

 

Așa cum poate fi văzut din filmulețul de prezentare are o interfață prietenoasă, îți notezi categoriile de cheltuieli și venituri, alegi simboluri și culori pentru acestea. În fiecare moment și la final de lună poți consulta grafice pentru a vedea cum au fost repartizați banii tăi. Poți rectifica imediat o sumă trecută greșit. Este foarte ușor de utilizat per ansamblu.

 

2. Aplicația WALLET.

 

Aici poți introduce categoriile de cheltuieli și venituri. Dacă acestea sunt cheltuieli fixe, este foarte ușor de urmărit și utilizat. Introduci suma de bani alocată lunar și cheltuielile zilnice și vei primi notificări când sunteți pe punctul de a depăși cheltuielile. Din punctul meu de vedere inconvenientul este că la unele categorii de cheltuieli (cele mai multe de altfel) suma bugetată are nevoie să fie modificată lunar. De exemplu, asigurarea la mașină se plătește o dată sau de două ori pe an, bugetul alocat vehicului diferă de la o lună la alta.

Pentru mai multe detalii despre ce oferă această aplicație puteți accesa acest video.

 

3. Aplicația MONEY MANAGER.

 

Este o aplicație utilă pentru a vedea unde ai scăpări în ceea ce privește execuția bugetară. Poți încărca atât cheltuieli în numerar, cât și prin bancă sau din carduri de credit de exemplu. Poți face comparații între diverse luni. Interfața este extrem de prietenoasă, intuitivă. Este o aplicație ceva mai complexă, pentru nevoile unei persoane cu ceva educație financiară. Video-ul de prezentare poate fi vizionat accesând acest link.

 

4. Aplicație de gestionarea banilor MONEYFY.

 

Este o aplicație completă și simplă în același timp. Prin intermediul graficelor îți poți urmări cheltuielile, iar dacă ai depășit bugetul poți reveni la planul inițial, te poți redresa din mers. Această aplicație îți oferă și recomandări pentru a nu cheltuiti excesiv.

Acest tutorial, foarte detaliat, explică în detaliu cum funcționează aplicația pentru a decide dacă aceasta și se potrivește ție și familiei tale.

 

5. SPENDEE.

 

Este aplicația pentru gestionarea banilor care permite să economisești mai mult. Are posibilitatea de buget flexibil. Interfața este personalizabilă în cele mai mici detalii. Spendee analizează cheltuielile și le grupează automat pentru a-ți oferi trasabilitate mai bună a acestora. Tutorialul de prezentare (care nu este strălucit realizat) poate fi văzut aici.

 

Recomandări finale

Un aspect foarte important este să ai disciplină în a nota sumele cheltuite imediat ce ai făcut cumpărătura respectivă. Indiferent de aplicația pe care o folosești, să devină un reflex în a trece suma respectivă la capitolul corespunzător.

Aceasta este și o modalitate subtilă prin care îți poți înfrâna dorințele. Când știi că ai de trecut o sumă care depășește bugetul te vei gândi de două ori înainte de a face achiziția.

După încheierea fiecărei luni, în bugetul tău din Excel, pentru fiecare capitol în parte să treci suma cheltuită și să faci o analiză punctuală pentru motivele depășirii bugetului, respectiv sumele necheltuite.

Scopul acestei analize (discuția să fie cu membrii familiei) este să vedeți ce aveți de îmbunătățit, ce anume este nevoie să schimbați. Fără presiune și reproșuri.

 

Echilibrul în relația cu banii vine treptat.

Hai să ne cunoaștem!

Contactează-ne acum (+40) 728 233 329

Construiește un viitor de succes alături de noi!