Controlul bugetului sau să știi când să pui frână

Probabil ai văzut titlul și ți-ai spus în sinea ta: Cum să îmi controlez bugetul? Care buget? Eu oricum nu am bani.” Poate acesta e motivul pentru care nu ai bani. Iar acest control, al bugetului, te va ajuta să economisești și să ai bani. Este extrem de provocator să nu cheltuiești, să nu depășești bugetul alocat atunci când vezi abundența de oferte, produsele promovate, reducerile de preț…

Managementul banilor reprezintă o necunoscută sau măcar o mare încercare pentru tine și familia ta.

Chiar dacă uneori reușești să faci doar cheltuielile programate, în anumite perioade revii la excesele cu care ești obișnuit(ă).

 

Ești conștient(ă) că este nevoie de cumpătare, de o viață echilibrată însă nu ai idee de unde să începi?

În primul rând este bine să înțelegi că este foarte firesc să îți dorești o viață plină de vacanțe, haine noi, evenimente și ieșiri cu prietenii etc.

Pe de altă parte, nu ești nici pe departe singurul care dorește să facă față tentațiilor, dar în același timp să nu se priveze de a trăi viața din plin.

Doar că o astfel de viață pe termen lung se obține ca o consecință a unei discipline în ceea ce privește stăpânirea bugetului. Iar echilibrul bugetar este punctul de plecare.

 

Cursul de Managementul banilor a fost creat ca și răspuns la această stare de fapt, ca răspuns la întrebarea Cum să reușesc să îmi satisfac toate nevoile financiare?

Gestionarea bugetului nu este, din nefericire, parte din mentalitatea noastră colectivă.

Avem puține modele de oameni împliniți din punct de vedere financiar în jurul nostru, iar pe cei care sunt independenți financiar îi suspectăm de multe ori de noroc, de moștenirea unor averi, de acțiuni necurate etc.

 

Celor care își trăiesc viața de pe o zi pe alta, de la un salariu la altul sau care sunt legați de un job pentru a-și asigura plata ratelor la bancă și a facturilor, le este greu să accepte că un plan financiar propriu, care începe cu întocmirea bugetului familiei și urmărirea acestuia, precum și a cheltuielilor zilnice, este cheia succesului, este începutul pentru a dezvolta o relație sănătoasă cu banii.

 

Acest articol este pentru cei care vor să afle cum unii pot să fie mulțumiți de ce au, să își îndeplinească visele pas cu pas și care vor să înțeleagă către ce se îndreaptă din punct de vedere financiar. Pentru că gestionarea bugetului este posibilă!

 

Ce achiziții îți aduc mulțumirea în viața ta?

Pentru unii este important să aibă o casă mare, pentru alții să se plimbe în vacanțe, alte persoane au în centrul preocupărilor evenimentele mondene. Poate tu ești pasionat(ă) de hainele de firmă, de a arăta în permanență impecabil.

Cu cât ești mai tânăr cu atât dorințele sunt mai mari. Cu toate acestea este nevoie să investești timp și bani pentru a te educa în sensul dezvoltării abilităților și competențelor care să te facă să câștigi bani cât mai ușor cu putință, din acțiuni care îți fac plăcere și îți aduc bucurie.

Și este nevoie să aloci veniturile în așa fel încât să aibă loc în bugetul tău toate visele și plăcerile corespunzătoare vârstei, iar în același timp să îți asiguri echilibrul financiar până la finalul vieții. Misiune imposibilă? Nu și pentru cei hotărâți să accepte provocarea de a achiziționa în fiecare moment al existenței lor bunuri de care au cu adevărat nevoie, dincolo de modă, tendințe și tentații.

Un punct de plecare este să renunți la credințele limitative care te-au urmărit, probabil, pe parcursul copilăriei, adolescenței, la primele job-uri și salarii câștigate. Pentru început îți sugerez să identifici și demolezi miturile în relația cu banii. Acest articol, scris anterior este un bun început în acest sens.

 

Pune frână cheltuielilor care depășesc bugetul alocat!

Dacă știi că ai obiceiul de a cheltui peste măsură, de a sparge banii pe te miri ce, cum ar fi să te gândești de două ori înainte de orice achiziție?

Încearcă să izolezi banii, să îi faci ceva mai dificil accesibil (să îi dai cuiva de încredere sau să îi schimbi în valută) pentru a mai avea șansa de a revizui încă o dată coșul de cumpărături înainte de a apăsa tentantul buton cumpără acum!

Dacă bunul sau serviciul respectiv este pentru tine, își va găsi calea potrivită și va ajunge în posesia ta. Te invit să filtrezi informațiile, să înveți să spui NU agenților de vânzări iscusiți sau tehnologiei care știe cum să pună presiune pe tine pentru a lua decizia în favoarea vânzătorilor.

Înainte de orice cumpărătură, mică sau mare, să te gândești dacă bugetul tău o suportă sau aceasta produce un dezechilibru pe termen scurt, mediu sau lung.

 

De tine depinde până la urmă cum arată și cum va arăta viața ta!

Hai să ne cunoaștem!

Contactează-ne acum (+40) 728 233 329

Construiește un viitor de succes alături de noi!